سی و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب پاریس که از ۲۴ تا ۲۷ مارس ۲۰۱۷ (۴ تا ۷ فروردین ۱۳۹۶) در محل نمایشگاه‌های پورت دو ورسای پاریس در کشور فرانسه برگزار شد. فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در بازدید از غرفه های شرکت کننده، در غرفه جمهوری اسلامی ایران حضور یافته و از آثار به نمایش گذاشته شده بازدید کرد.

دانشگاه گیلان به همراه دانشگاه‌های فردوسی مشهد، تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، اصفهان و شیراز در نمایشگاه بین المللی کتاب پاریس شرکت کرد. این نمایشگاه که با حضور نمایندگان بیش از ۵۰ کشور جهان، از جمله ایران، و بیش از ۲۰۰۰ نویسنده بین المللی از ۲۴ لغایت ۲۷ مارس ۲۰۱۷ در شهر پاریس فرانسه برگزار شد و حدود ۲۰۰ هزار بازدید کننده داشت. دسته بندی های این نمایشگاه شامل کتاب، کتابخانه، ادبیات، شعر، رمان، هنر، کتاب های آموزشی و انتشارات دانشگاهی بود. در این نمایشگاه، غرفه موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به نمایندگی از نشر ایران با حضور ناشران دانشگاه های منتخب به نمایش آثاری در حوزه‌های ایران‌شناسی، تاریخ، دین و مذهب، ادبیات کهن و معاصر ایران پرداختند. غرفه جمهوری اسلامی ایران در پنج روز مذکور، شاهد برنامه‌های مختلفی از جمله روز نشر دانشگاهی، روز ایران، دیدار و گفتگو با استادان دانشگاهی ایرانی و رونمایی از آثار منتخب دانشگاهی بود و همچنین نشست «نشر دانشگاهی ایران و ضرورت تعامل با ناشران دانشگاهی بین‌المللی» با مشارکت رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه و با حضور استادان دانشگاه‌های شرکت کننده داخلی در خانه فرهنگ ایران برگزار شد.

نمایندگان دانشگاه‌ گیلان در این نمایشگاه ضمن ارائه کتاب های منتخب دانشگاه گیلان، به مذاکره با ناشرین بین المللی و نمایندگان دانشگاه های فرانسه پرداختند. همچنین با توجه به حضور استادان، محققین و دانشجویان فرانسوی در این نمایشگاه، نمایندگان دانشگاه گیلان در جهت جذب دانشجویان غیرایرانی در دوره های تحصیلات تکمیلی در رشته های ایرانشناسی، هنر و معماری ایران، تاریخ و گیلانشناسی به معرفی توانمندی های دانشگاه پرداختند.
در حاشیه این نمایشگاه، نمایندگان دانشگاه همچنین جلساتی با مسوولین دانشگاه های انسام پاریس و استراسبورگ داشتند. در نشست با مدیر روابط بین الملل و مسوول دانشجویان دکتری دانشگاه انسام پاریس بررسی نهایی برروی پروژه های مشترک دانشجویان دکتری رشته های فنی انجام شد و مقرر شد با انتخاب اساتید راهنما از دو دانشگاه، دوره دکتری مشترک آغاز شود. همچنین در نشست با قائم مقام رئیس و مدیر روابط بین الملل دانشگاه استراسبورگ طرفین در خصوص برگزاری کارگاه آموزشی در حوزه مدیریت و اقتصاد در دانشگاه گیلان، برقراری دوره های دکتری مشترک در رشته های علوم انسانی و حقوق، برگزاری دوره های تابستانی (Summer school) در رشته ریاضی و پذیرش دانشجویان رشته های شرق شناسی و ادبیات دانشگاه استراسبورگ در دانشگاه گیلان به توافق رسیدند.

گفتنی است دکتر علی باستی معاون دانشجویی و دکتر علی بانی مدیر مرکز همکاری های علمی و روابط بین الملل به نمایندگی از دانشگاه گیلان در این نمایشگاه حضور یافتند.

نوشته های مرتبط

Leave a comment